Vegemessujen ohjelma esittelee myös vuonna 2018 ruoan ja ravitsemuksen kiinnostavimpia ajattelijoita ja tekijöitä ympäri maailman.

La 24.2.

Teema: Ruoan tulevaisuus, ruokainnovaatiot ja kulinarismi

Professori Mark Post

Pääpuhujana lauantaina on professori Mark Post, hollantilainen farmakologi joka toimii professorina Maastrichtin yliopistossa sekä Eindhovenin teknillisessä yliopistossa. Professori Post esitteli vuonna 2008 ensimmäisenä maailmassa laboratoriossa kasvatetun keinolihapihvin. Tutkimus on kymmenessä vuodessa edennyt nopeasti, ja Post arvelee keinolihan päätyvän ravintoloihin jo muutaman vuoden sisällä.

Oxfordin yliopiston toteuttamassa tutkimuksessa arvellaan, että keinolihan tuotanto vaatisi nykyiseen lihantuotantoon verrattuna 99% vähemmän pinta-alaa. Tutkimus osoittaa myös, että keinolihan kasvihuonepäästöt ja muut ympäristövaikutukset olisivat merkittävästi pienemmät kuin nykyisen lihantuotannon.

 

Su 25.2.

Teema: Urheilu, ravitsemus ja ruoan etiikka

Voimamies Patrik Baboumian

Pääpuhujana sunnuntaina on yksi maailman vahvimmista ihmisistä, saksalainen vegaani voimamies Patrik Baboumian. Baboumianin henkilökohtaiset ennätykset ovat penkkipunnerruksessa 210 kg ja kyykyssä sekä maastavedossa 360kg. Baboumian osoittaa esimerkillään, kuinka kasvipohjaisella ruokavaliolla elävät urheilijat voivat kehittyä ja näyttää, että voima ja empatia voivat kulkea käsi kädessä.

 

Muut puhujat ja tarkka ohjelma julkaistaan alkuvuodesta 2018.

Vegemessut pidättää kaikki oikeudet ohjelmamuutoksiin.