Vegemessut palaavat!

Ensimmäisen kerran vuonna 2017 järjestetyt, suursuosion saaneet Vegemessut palaavat Helsinkiin. Vegemessut on Suomen ensimmäinen korkean profiilin kokonaan vegaaninen ruokakulttuuritapahtuma,  jossa esillä ovat parhaat vegebrändit, kovimmat trendit ja uutuudet sekä kiinnostavaa ohjelmaa meiltä ja maailmalta.

Vuonna 2017 Kattilahallissa järjestetty tapahtuma keräsi yhden päivän aikana vegestä kiinnostunutta väkeä yli 3 200 vierailijan verran. Kylmästä säästä huolimatta vegen ystävät jonottivat hetkittäin pitkiäkin aikoja päästäkseen osallisiksi historialliseen tapahtumaan. Sisällä Kattilahallissa tunnelma oli koko päivän erinomainen ja päivä kului Michelin-kokkien näytöksiä katsellessa, vegesuklaata maistellessa ja uusiin ihmisiin tutustuessa.

Vuonna 2018 Vegemessut ovat enemmän kaikkea. Nyt kaksipäiväiseksi laajentuva tapahtuma saa käyttöönsä Kaapelitehtaan, jossa pinta-alaa on kolme kertaa enemmän kuin Kattilahallissa. “Ensimmäisten Vegemessujen suosio osoitti, että laadukkaalle, yhdessä yritysten kanssa tehdylle täysin vegaaniselle tapahtumalle on kova kysyntä. Vegemessuilla tunnetaan hyvin yleisö, jolle tapahtumaa tehdään: Me osaamme tuoda paikalle juuri ne jutut Suomesta ja ulkomailta, jotka ovat suuressa nousussa vanhoja suosikkeja unohtamatta”, kertoo tapahtuman tuottaja Suvi Auvinen.

“Vegemessut ovat paikka kaikille. Murramme kasvissyöntiin liittyviä stereotypioita ja näytämme, että vege kuuluu kaikille. Vegemessuilta löytyy ideoita niin kulinaristille, eläinten ystävälle, urheilijalle kuin kiireiseen arkeen. Viime vuonna paljon kiitosta saanut ohjelmamme saa ensi vuonna jatkoa toisella päivällä. Ohjelmassa tullaan näkemään myös vuonna 2018 huipputason ruokaa, maailman vegetähtiä ja kuulemaan mitä vegessä tapahtuu juuri nyt”, kertoo Vegemessujen pääsuunnittelija Karry Hedberg.

Tapahtuman keskiössä tulee olemaan jälleen kerran ruoka, mutta messuilla nähdään mahdollisesti myös valikoima vegaanista muotia ja kosmetiikkaa. Tapahtumaan tuodaan entistä suurempi määrä ruokarekkoja ja myös sisällä ravintola-anti laajenee.

Päivämäärät: la-su 24.-25.2.2018

Paikka: Merikaapelihalli, Kaapelitehdas, Helsinki

Liput yleisölle: 10 €/päivä, alle 12-vuotiaat ilmaiseksi

Messut auki: klo 10-18 molempina päivinä

Facebook, twitter, Instagram: @vegemessut

 

Lisää tietoa, haastattelupyynnöt ja tiedustelut:

media@vegemessut.fi
+358 46 946 5296


Median akkreditointi:

Median edustajat voivat halutessaan akkreditoitua Vegemessuille lähettämällä sähköpostia osotteeseen media@vegemessut.fi. Median akkreditointi messuille on auki 15.1.-18.2. Viestissäsi kerro mitä mediaa edustat ja kumpana päivänä (vai molempina) olet messuille tulossa sekä koska ja missä juttu messuista julkaistaan. Kerro myös, oletko kiinnostunut haastattelemaan puhujiamme, ks. lisätietoja ohjelma-sivulta. Professori Mark Postia voi haastatella lauantaina, voimamies Patrik Baboumiania sunnuntaina.

Jos mediasi on blogi tai sosiaalisen median kanava, kerro myös blogisi/kanavasi kuukausittainen kävijämäärä ja tavoittavuus. Myönnämme rajatun määrän blogaajapasseja messuille.

 

Kuvia median vapaaseen käyttöön:

Vegemessut2017

Vegemessut 2017. Kuvaaja Juho Kerola.

Vegemessut 2017: Kuvaaja Juho Kerola

Vegemessut 2017. Kuvaaja Juho Kerola.

Vegemessut 2017: Michelin-mestarit Hans Välimäki ja Sasu Laukkonen lavalla juontaja Mikko Kososen kanssa. Kuvaaja Juho Kerola

Vegemessut 2017: Michelin-mestarit Hans Välimäki ja Sasu Laukkonen lavalla juontaja Mikko Kososen kanssa. Kuvaaja Juho Kerola.

Patrik Baboumian

Yksi maailman vahvimmista ihmisistä, vegaani voimamies Patrik Baboumian esiintyi Vegemessuilla 2017.

Vegeburgeri by Jalotofu

Vegemessut esitteli vegaanisen ruoan uusia tuulia ja herkullisia makuja. Kuva: Jalotofu