Vegemessujen kävijätavoite ylittyi: Yli 8000 ihmistä vieraili Suomen suurimmassa kasvisruokatapahtumassa!

Viikonloppuna Helsingin Kaapelitehtaalla järjestetyt Vegemessut olivat kävijämenestys. Yli 8000 henkilöä vieraili 24.-25.2. järjestetyillä Vegemessuilla. Tapahtuman vetonauloiksi nousivat tapahtuman pääpuhujat Mark Post ja Patrik Baboumian sekä tuotenäytteet kasviproteiiniuutuuksista jäätelöihin ja pizzoihin. Erityistä kiinnostusta herätti myös sunnuntaina pidetty Suomen ensimmäinen VegeAwards, jossa palkittiin yleislöäänestyksen voittaneita vegetekijöitä. Palkinnoista peräti kaksi pokkasi Kolmen kaverin jäätelö, joka voitti niin parhaan brändin kuin parhaan jäätelön kategoriat.

“Olemme todella iloisia tapahtuman menestyksestä sekä sen laajasta kävijäkunnasta”, kertoo tapahtuman vastaava tuottaja Suvi Auvinen. “On selvää, ettei vege ole pienen piirin puuhastelua, vaan aihe joka koskettaa kaikenlaisia ihmisiä. Muutamia vuosia sitten olisi ollut mahdotonta kuvitella, että Helsingissä voidaan järjestää täysin vegaaninen tapahtuma, joka kerää tällaisen yleisömäärän! Muutos on ollut todella nopeaa. Kasvisruoasta on tullut kysymys, joka on noussut ruokakeskustelun keskiöön. Uskomme vakaasti, ettei kyseessä ole ohimenevä trendi, vaan pysyvä muutos ruokakulttuurissa.”

“Lavaohjelmamme tavoitti paikanpäällä satoja ihmisiä ja livestreamin kautta lavaohjelmaa seurasi parhaimmillaan parituhatta ihmistä”, kertoo tapahtuman pääsuunnittelija Karry Hedberg. “Etenkin labralihasta puhuneen Mark Postin esitelmä herätti runsaasti kiinnostusta ja keskustelua. Maailman vahvimman vegaanin Patrik Baboumianin esitys taas oli omiaan murskaamaan kasvissyöntiin liittyviä stereotypioita: vahvamies Baboumian on elävä esimerkki siitä, kuinka vegaani voi treenata itsensä yhdeksi maailman vahvimmista ihmisistä. Tällaisia esimerkkejä tarvitsemme lisää.”

Sekä Auvinen että Hedberg kiittelevät tapahtumaa tunnelmaltaan ainutlaatuiseksi: “Vegemessujen kävijäkunta on todella ainutlaatuista väkeä. Vaikka pahimmillaan ihmiset joutuivat jonottamaan ulkona, oli tunnelma messuilla loistava eikä tapahtumassa valtavasta ihmismäärästä huolimatta ollut lainkaan järjestyshäiriöitä.”

Vegemessuja järjestää Auvisen ja Hedbergin yritys Vegefirma. “Vuoden 2019 Vegemessujen päivämäärä ja paikka on jo lyöty lukkoon ja suunnitelmia ensi vuodelle on hiottu jo pitkin viime syksyä. On selvää, että tapahtuma saa jatkoa ja kasvaa vuosi vuodelta”, sanoo Hedberg. Ennen seuraavia Vegemessuja Vegefirma tuo kuitenkin vielä yhden täysin uudenlaisen tapahtuman Helsinkiin. “Elokuun ensimmäinen lauantai kannattaa jo nyt varata kalenteriin, mikäli hyvä ruoka ja kesäinen Helsinki kiinnostavat”, vihjaa Auvinen.

 

Vegemessut 2018:

Kävijöitä: yli 8000

Näytteilleasettajia: 61

Ravintoloita: 7

Järjestäjä: Vegefirma

 

Lisätiedot:

Suvi Auvinen
Vastaava tuottaja
Vegemessut

media@vegemessut.fi

Facebook, twitter, Instagram: @vegemessut

Kotisivut: http://vegemessut.fi

 

Kuvia median vapaaseen käyttöön (aukeavat suurempikokoisina klikkaamalla):

Vegemessuja tuottaa helsinkiläinen Vegefirma. Vegefirman taustalla aktivistit ja yrittäjät Karry Hedberg ja Suvi Auvinen. Kuva: Elina Innanen

Patrik Baboumian

Yksi maailman vahvimmista ihmisistä, vegaani voimamies Patrik Baboumian esiintyi jälleen Vegemessuilla. Kuva: ClearlyVeg

Maailman ensimmäisen keinolihapihvin isä, hollantilainen farmakologi Mark Post kertoi Vegemessuilla tulevaisuuden ruoasta. Kuva: Mark Post

Pizzaa, burgereita ja bowleja. Vegemessuilla tarjoiltavan kasvisruoan kirjo on huikea. Kuva: Elina Innanen/Chocochili

Finediningin kärkeä esillä Vegemessuilla. Simo Raisio ja Erik Mansikka, Kaskiksen ja Kakolanruusun keittiövelhot. Kuva: Pasi Leino

Virolaisen kasvisravintola V:n keittiömestari Mikk Mägin ruokarekka tekei ensivisiittinsä Suomeen Vegemessuilla. Kuva: Herbi

Tamperelainen Spiro tuli valmistamaan tuorejäätelöitään Vegemessuille. Tuoreista raaka-aineista paikanpäällä jäädytettävät jäätelörullat ovat tietenkin vegaanisia.

Vegemessut 2018. Kuva: Sami Hakala